Toorank

“FileLinx komt in de toekomst als een schil over Toorank heen te liggen.”
- Adrie van der Sluijs, ICT-manager bij Toorank

Onze oplossing

Toorank Distilleries was al een tijd bezig met het zoeken naar een geschikt softwarepakket om de hoeveelheid verzamelde informatie in kwijt te kunnen. Toen zij bij FileLinx terecht kwamen was de keuze snel gemaakt. Nu is Toorank bezig met het uitrollen van FileLinx in de organisatie. Welke rol zal FileLinx in de toekomst innemen?

Adrie van der Sluijs, ICT-manager van Toorank, vertelt: “Op een gegeven moment hadden wij in de organisatie zoveel informatie, dat we op den duur niet meer via de normale mappenstructuur konden zoeken en werken. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een interne zoekmachine, waarmee je met één druk op de knop alle gegevens beschikbaar krijgt. We hebben verschillende pakketten bekeken. Tot we op een gegeven moment in contact kwamen met FileLinx. De eerste indruk was meteen goed. Met FileLinx kunnen wij zelf modelleren, dat is ideaal! Dat was de doorslaggevende factor om voor FileLinx te kiezen.

Kennisdatabank

Ik zie FileLinx als een kennisdatabank. Er is zoveel informatie bij alle afdelingen. Vaak zit die informatie bij iedereen in het hoofd. Toen we voorheen de status van een project wilden weten, dan belde of mailde je een collega. Ook delen we de informatie tijdens overleggen, maar dat kan sneller. Door alle beschikbare informatie in FileLinx te zetten, kun je al met één druk op de knop de status van het project bekijken. Zo krijgt iedereen meer inzicht wat er op de verschillende afdelingen speelt. Dit levert voornamelijk tijdwinst op. De medewerkers worden meer self-supporting. Zonder een collega lastig te vallen, komen ze toch aan informatie.

Modelleren

FileLinx wordt nu uitgerold in de organisatie. Eind vorig jaar zijn we begonnen met modelleren. Samen met een collega heb ik de applicatiebeheertraining gevolgd. Sindsdien zijn we druk bezig met alle beschikbare informatie van al de afdelingen in FileLinx te zetten. Elke keer voegen we weer wat gebruikers toe. Langzaam rollen we het uit tot we iedereen verbonden hebben. Gaandeweg voeg ik functies toe. Ik zie steeds meer mogelijkheden. Soms vraag ik me af of iets mogelijk is. Dan bel ik FileLinx op. Soms moet er door ons gemodelleerd worden of heeft FileLinx een andere oplossing. Alles kan eigenlijk! Op dit moment bouwen we alleen de zaken die prioriteit hebben. Later gaan we de ‘nice to have’ functies inbouwen. Nu eerst de belangrijke processen.

Toekomstvisie

In de toekomst komt FileLinx als een schil over Toorank heen te liggen. Alle losse bestanden van alle eilanden worden allemaal geïntegreerd. Of het om projecten, klachtenafhandeling of factureren gaat, het wordt één grote databron voor iedereen.”

Organisatie

Toorank Distilleries is een Nederlands familiebedrijf, dat wordt erkend als een van de grootste en meest innovatieve distilleerderijen van Nederland. Toorank is gevestigd in Zevenaar en heeft ook vestigingen in Engeland en Polen.